Erik Dahlbergsgymnasiet
Jönköping kommun
Program

Vilken skola E D som gäller?

Två ED-elever har gjort en undersökning kring de faktorer som spelar in i gymnasievalet samt varför just ED är så populärt. Läsvärt för dig i nian inför ditt gymnasieval!

ED-eleverna Felix och Måns har kombinerat en enkätundersökning med djupintervjuer bland några niondeklassare på två av Jönköpings grundskolor samt år 1-elever på ED.

Resultatet ger att ED uppfattas som en skola med bra lärare, lugn och ro samt att här går sköna människor. Felix och Måns tror att detta är faktorer som har stor påverkan vid valet av gymnasieskola och som sedan visar sig stämma på ED. Detta har även gjort att ED har så många sökande i gymnasievalet år från år.

ED-eleverna Måns och Felix

I undersökningen har faktorer undersökts som enligt tidigare studier (bland annat av Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) tros ha påverkan för en ungdoms gymnasieval. Undersökta faktorer är skolans rykte, om man som elev passar in på skolan, om skolan har bra lärare, skolans geografiska läge, råder det lugn och ro på skolan, vilken förkunskap man har om skolan, skolinformation given av betydelsefulla personer samt om skolan har populära program.

Enligt undersökningen så får ED positiva värden på samtliga av de undersökta faktorerna, vilken gör ED mycket populärt.

Här kan du göra ED till just ditt gymnasieval >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats