Erik Dahlbergsgymnasiet
Jönköping kommun
Program

Tycker du att betyg är viktigt?

Nu har en jämförelse mellan betygsresultat från Erik Dahlbergsgymnasiets program gjorts med betygsresultat från hela Sverige.

Under december månad presenterar Skolverket årligen hela rikets betygsstatistik på sin egen webbsajt SIRISlänk till annan webbplats - för resultat och kvalitet i skola.

Klart är att betygsresultaten från ED:s olika program står sig väl i jämförelse med riket. Betygssnittet på ED ligger 5% över snittbetyget på riksnivå eller 0,5 betygspoäng. Som exempel ger det att snitteleven på ED har ett steg högre betyg (exempelvis B istället för C) i ungefär hälften av sina kurser jämfört med eleven som följer rikssnittet. 

Det som verkligen står ut i jämförelsen är den andel av ED:s elever som inom tre år efter påbörjad gymnasieutbildning går ut från ED med en gymnasieexamen. Här slår ED rikssnittet med hela 16 procentenheter (ca 90% på ED att jämföras med ca 74% på riksnivå).

Du kan själv göra jämförelser kring betygsstatistik från ED:s program med samlad statistik från hela Sverige, i den samlade betygsstatistiken som du hittar här >>PDF

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats