Erik Dahlbergsgymnasiet
Jönköping kommun
Program

TE-elev nådde topplacering i IT-tävling

Elever på TE på ED deltog tidigt november i IT-tävlingen Bebras eller ”Databävern”. TE-eleven Anton nådde det tredje bästa resultatet i Sverige. Grattis!

I IT-tävlingens kategori ”Senior” (för gymnasiet) deltog hela 650 deltagare från olika orter i Sverige. Maxpoäng i IT-tävlingen var 180 poäng och flera av ED:s TE-elever nådde resultat över 152 poäng. TE-eleven Anton nådde det tredje bästa resultatet i hela Sverige i tävlingen med sina 168 poäng.

TE-eleven Anton kom trea i Databävern 2015

På ED ingår tävlingen som ett inslag i undervisningen i en programmeringskurs. Detta för att stärka det logiska tänkandet och för att få ett fördjupat resonemang kring datalogiska algoritmer, såsom för sökning och sortering, samtidigt som vi får in ett spännande tävlingsmoment.

”Databävern” är en tävling i datalogiskt tänkande för barn och unga i åk 2-9 samt gymnasiet. Tävlingens mål är att på ett lekfullt sätt låta barn och unga bekanta sig med programmering, logiskt tänkande och problemlösning. ”Databävern” hålls årligen i november i ungefär tjugo länder runt om i världen med länder från stora delar av Europa, delar av Nordamerika och Asien. 

Här kan du se alla resultat >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer på www.bebras.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats