Erik Dahlbergsgymnasiet
Jönköping kommun
Program

NA-eleven Love tog EM-brons

Vid den internationella naturtävlingen EUSO 2015 vann NA-eleven Love en bronsmedalj tillsammans med sina två lagmedlemmar i svenska landslaget.

Loves lag, Foto: Dranginis Vytautas

Erik Dahlbergsgymnasiets naturelev Love vann i slutet av april ett EM-brons i den internationella natur-tävlingen EUSO. EUSO är en lagtävling i naturorienterade ämnen för skolungdomar. Love deltog i ett av de svenska landslagen, vilket knep en bronsmedalj.

-Mitt lag slutade på en bronsplats och jag är mycket nöjd med veckan och med vår insats som lag. Själva tävlingen tog dock bara upp en liten del av vår vecka i Klagenfurt. Mötet mellan människor från olika länder tog minst lika stor plats som själva tävlingen, berättar en nöjd Love.

Loves resa började söndagen den 26:e april då han åkte till Klagenfurt, Österrike. Där bodde han under en vecka tillsammans med totalt 150 andra elever från hela Europa varav fem var från andra delar av Sverige. Själva tävlingen är en lagtävling med moment inom fysik, biologi och kemi. Lagen består av tre deltagare och varje person ansvarar för ett särskilt ämne. Love var ansvarig för fysiken. Tävlingen är uppdelad på två dagar med ett fyra-timmars pass varje tävlingsdag. Tävlingsmomenten var främst praktiska med endast en liten del teori.

Här kan du läsa mer >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats