Erik Dahlbergsgymnasiet
Jönköping kommun
Program

ED-elever vann SM-guld i robottävling

Lördagen 18 april avgjordes SM-final i tekniktävlingen RoboCup Junior 2015. Tre av ED:s teknikelever utgjorde laget ”Veteranerna” som knep SM-guld.

Foto: RoboCup Junior 2015

Vid Robocup Junior 2015 deltog sex av ED:s teknikelever. De var uppdelade i två lag (”Veteranerna” och ”TE-ED”) där båda lagen deltog i grenen ”Rescue line secondary”.

I denna gren så simuleras ett räddningsuppdrag för en robot. Lagen måste konstruera och programmera en robot så att den klarar av att lösa flera olika uppgifter autonomt, alltså helt på egen hand och utan någon form av fjärrstyrning. Tävlingen består av tre rundor och en final. Tävlingsbanan ändras inför varje ny omgång med nya rutter och hinder som roboten måste ta sig förbi.

I en spännande och jämn finalkamp gick ED-laget ”Veteranerna” till slut segrande ur tävlingen. Laget får nu äran att representera Sverige i VM i Robocup som hålls i Hefei, Kina, i juli.

Lag ”TE-ED” gick dock inte lottlösa ur tävlingen. De fick ett hedersomnämnande för sin programmeringskod:

”TE-ED har skrivit välstrukturerad programkod som inte är långt ifrån den standard som man kan se i kommersiella produkter. För deras noggranna arbete tilldelas de utmärkelsen Bästa kod."

RoboCup Junior är en tekniktävling för ungdomar upp till 19 år som syftar till att öka intresset för teknik och robotik. Läs mer på http://www.robocupjunior.se/?q=node%2F123länk till annan webbplats

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats