Erik Dahlbergsgymnasiet
Jönköping kommun
Program

ED i topp i gymnasievalet

I gymnasievalet har hittills hela 480 stycken nior valt ED som sin gymnasieskola inför höstens skolstart. ED-elever anger god kvalitet som skäl för skolans popularitet.

Foto: Pär Grännö (JP)

För att förklara ED:s popularitet hos eleverna i årskurs 9, så beskriver EK-eleverna Pontus, Erik, Vilma och Alexander varför ED är en bra skola. De anger seriöst upplägg, brett utbud av program, samt att man får ut mycket kunskap av ED:s kompetenta lärare som anledningar. Utöver det så är det en bra gemenskap på skolan, till del tack vare insatser från elevkåren.

-Jag tycker ED är en bra skola för att den har kompetenta och seriösa lärare. Sedan så tycker jag även att miljön och ED:s lokaler är väldigt bra och trevliga. Jag tror att många, när de väl kommer hit på besök, får ett första intryck av trivsel, säger Alexander som är elev i år 3 på ekonomiprogrammet.

Gymnasiechef Lars Wernborg tycker att det är jätteroligt att skolans arbete och insatser uppskattas och att ED är mångas förstahandsalternativ i gymnasievalet. Han menar att skolans popularitet bottnar i ED:s nöjda elever och att skälet till att många av ED:s elever är nöjda är skolans höga kvalitet och den professionalitet som såväl lärare som annan personal på skolan visar upp i sin vardag.

Denna nyhet är till stora delar ett referat av en artikel i JP.

Här kan du läsa JP:s artikel i sin helhet >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela p Facebook Dela p Twitter Pusha sidan Dela p Myspace Kom ihÂg sidan
Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00

Ansvarig
Göran Isberg

Synpunkter på webbplatsen
Om cookies
Till www.jonkoping.selänk till annan webbplats